Couleur Locale

Genieten in de grensstreek

Bent u geïnteresseerd in de lokale brouwerijen? Of misschien wil u Frans Vlaanderen verkennen? Wij helpen u graag bij het samenstellen van een aangepast programma. Hier zijn alvast enkele voorbeeld programma's en suggesties. Neem zeker ook een kijkje bij Toerisme Westhoek om inspiratie op te doen.


 

Smaakvol genieten:


 

Evenementen:

  • Jaarlijks vinden ook heel wat evenementen plaats in de Westhoek zoals Het weekend van het Volkscafé, of de Wijnfeesten in Heuvelland, etc.


 

Actief beleven:


 

Culturele hoogvliegers

  • Het vernieuwde Merghelynckmuseum geeft jullie een kijkje in een herenhuis uit eind 18de eeuw. Een aangepaste bezoek voor kinderen met een heuse lakei opleiding loont de moeite.
  • Naast heel wat 'oorlogsmusea' herbergt de Westhoek ook heel wat 'lekkere' musea. Denk maar aan het bezoekerscentrum van Jules Destrooper of het Veurnse Bakkerijmuseum.
  • Tip: In de historische soldatenclub in Poperinge kan je de Brise sfeer van 100 jaar geleden nog steeds opsnuiven. De tablet kinderzoektocht, Duchess speelt verstoppertje, houdt de jongesten al snel een uurtje nuttig bezig.


 

Over de schreve:

  • Frans Vlaanderen, de grensstreek met steden zoals Cassel, Bergues en Cap Blanc Nez.
  • Tip: Museé de Flandre, een van de traditioneel carnavals of een boottocht op de moerassen van Clairmarais

Nog inspiratie nodig? Neem dan zeker een kijkje hier.

Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be