'18 in 18'

Dit jaar - 100 jaar na het einde van de Groote Oorlog- zet de Peace Village Hostel het project ’18 in 18’ op als sluitstuk van de eeuwherdenking. Het doel van dit project is om 112 jongeren uit de 56 landen die betrokken waren bij het conflict in België samen te brengen. De deelnemers, per land een jongen en een meisje die in 2018 18 jaar worden of zijn, zullen hier gedurende een week (24 tot 29 augustus 2018) samen werken aan een hedendaagse vredesboodschap.

Het programma bestaat uit bezoeken aan enkele WOI sites, deelname aan 'Peace to the world', workshops en lezingen. Daarna gaan we aan de slag om onze vredesboodschap te bepalen,en creatief uit te werken. We overhandigen/tonen de boodschap op een ceremonie/toonmoment op 28 augustus aan de beleidsmakers. Tussendoor is de projectweek natuurlijk ook gewoon fun maken met leeftijdsgenoten uit de hele wereld en een onvergetelijke interculturele ervaring.

Voorlopig hebben we deelnemers uit 32 verschillende landen verspreid over de hele wereld:

Turkije, Nicaragua, Pakistan, Roemenië, Madagaskar, Rusland, Armenië, Nepal, Polen, Estland, Malta, Tsjechië, Peru, India, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Wit-Rusland, Canada, Zwitserland, Ukraïne, België, Luxemburg, Moldavië, Oostenrijk, Senegal, Macedonië, Sri Lanka, Letland, Liberia, Nigeria, Zimbabwe en Mexico. Dit zijn allemaal deelnemers die afreizen uit hun land om mee te werken aan het project. Nooit eerder werden jongeren uit zoveel verschillende landen betrokken in een WOI project.

De ontbrekende landen zijn: Zuid-Afrika, Montenegro, Italië, Portugal, Servië, Mauritsius, Brazilië, Japan, Griekenland, Congo, Maroco, Viet Nam, Spanje, Australië, de Verenigde staten, Nieuw-Zeeland, Algerije, Noorwegen, Saudie Arabië, Denemarken, Chili, Ijsland, Tunesië, Guyana, Lithouwen, Singapore, Zweden, Mali, China, Barbados, Burkina Faso, Argentinië, Sierra leone, St Vincent and the Grenadines, Egypte, Bahamas, Myanmar, cyprus, Moldavië, Fiji, Finland, Gibraltar, Hong kong, Ivoorkust, Niger, Muritanië en Trinidat and tobago.

Ben je 18 of wordt je 18 dit jaar, ben je afkomstig uit één van de ontbrekende landen (of heb je die nationaliteit) en heb je zin om deel te nemen aan dit project? Stuur dan snel een mail naar flanderspeacefield@peacevillage.be met je motivatie. De kosten voor transport, overnachting, eten en deelname worden door de organisatie op zich genomen. 

Dit project kan rekenen op de steun van:

                 

            

De projectpartners zijn:

  • Tumult VZW
  • Memorial Museum Passendaele 1917
  • Museum aan de IJzer
  • Plugsteert 14-18 Experience
  • Cel Oorlog en Vrede van de Provincie West-Vlaanderen
  • War herritage Institute
  • Bijzonder comité voor herinneringseducatie
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be