'18 in 18'

Dit jaar, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, organiseert de Peace Village een nieuw project: “18 in 18”. Het doel van dit project is om 112 jongeren uit 56 landen, die betrokken waren tijdens de Eerste Wereldoorlog in België, te verenigen. De deelnemers, een jongen en een meisje van elk land die 18 jaar worden of zijn in 2018, zullen een week lang samen leven in Peace Village (van 24 tot 28 augustus). Ze zullen samen werken aan een hedendaagse vredesboodschap dat voorgesteld zal worden tijdens een slotceremonie.

Het project bevat ook heel wat uitstappen gelinkt aan de Eerste Wereldoorlog, de deelname aan “Peace to the World” , workshops en lezingen.  Daarnaast werken we ook op een creatieve manier aan onze eigen vredesboodschap. De boodschap zal overhandigd worden aan beleidsmakers van vandaag tijdens een slotceremonie op 28 augustus. Naast dit alles gaat het natuurlijk ook over jongeren die samen plezier maken. Zonder twijfel wordt het een onvergetelijke multiculturele ervaring.
Tot nu toe hebben we al 85 deelnemers uit 45 verschillende landen van over heel de wereld.

Dit project wordt gesteund door

                 

            

de projectpartners zijn:

  • Tumult VZW
  • Memorial Museum Passendaele 1917
  • Museum aan de IJzer
  • Plugsteert 14-18 Experience
  • Cel Oorlog en Vrede van de Provincie West-Vlaanderen
  • War herritage Institute
  • Bijzonder comité voor herinneringseducatie
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be