'18 in 18'

In 2018, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, organiseerde de Peace Village het project: “18 in 18”. 62 jongeren uit 38 landen, die betrokken waren tijdens de Eerste Wereldoorlog in België, werden samen gebracht. De deelnemers, een jongen en een meisje afkomstig uit één van de betrokken landen die 18 jaar worden of zijn in 2018, hebben een week lang samen gewerkt in Peace Village (van 24 tot 28 augustus). Samen maakten ze een hedendaagse vredesboodschap die voorgesteld werd tijdens een slotceremonie.

Het project bevatte ook heel wat uitstappen gelinkt aan de Eerste Wereldoorlog, de deelname aan “Peace to the World” , workshops en lezingen.  Daarnaast werkten we ook op een creatieve manier aan onze eigen vredesboodschap.

Het resultaat van de werkgroep Film kan je hier bekijken:

Het resultaat van het repportageteam kan je hier bekijken. 

Dit project wordt gesteund door

                 

            

de projectpartners zijn:

  • Tumult VZW
  • Memorial Museum Passendaele 1917
  • Museum aan de IJzer
  • Plugsteert 14-18 Experience
  • Cel Oorlog en Vrede van de Provincie West-Vlaanderen
  • War herritage Institute
  • Bijzonder comité voor herinneringseducatie
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be