Welkom bij de Peace Village

FACILITEITEN


De studio's

De Peace Village telt vier paviljoenen met telkens 10 studio’s. Het aantal slaapplaatsen per studio varieert tussen twee en zes bedden. Per paviljoen zijn er ook twee studio’s volledig aangepast naar de noden van andersvaliden. Voor gidsen en  chauffeurs is er een ruim appartement voorzien. Neem gerust een kijkje in onze kamers voor meer informatie.

  

Hoofdgebouw

Het hoofdgebouw, met zijn grote inkomhal, kan probleemloos grote groepen ontvangen. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het personeel aan de receptie. Hier gebeurt de check-in, waarbij de lakens (steeds inbegrepen in de prijs) en sleutels verdeeld worden. Indien gewenst, kan ook een welkomstpresentatie, met bijhorende huisregels en veiligheidsvoorschriften, voorzien worden. In de gemeenschappelijke ruimtes is ook gratis wifi aanwezig. Het hoofdgebouw bestaat uit verschillende ruimtes met elk hun functie(s):


De conferentie- & vergaderzaal

De conferentiezaal is een polyvalente ruimte van 12 op 14 meter, en is voorzien van tafels, stoelen, presentatiemateriaal en een groot scherm met projector. Voor kleinere groepen, nevenactiviteiten of andere kan gebruik gemaakt worden van de kleinere vergaderzaal (7 op 8 meter).

Indien gewenst, kan er ook gratis gebruikt gemaakt worden van onze disco-installatie.

 


De bar

De bar verbindt de inkomhal met de conferentiezaal. Deze “open opstelling” zorgt ervoor dat ook tijdens de avond grote groepen over voldoende ruimte kunnen beschikken. De bar is voorzien van een biljart-, pingpong- en kickertafel, een projectiescherm, spelmogelijkheden en verschillende zit- en praathoeken. 


 

Het restaurant

Het restaurant, met halfopen keuken, heeft een maximum capaciteit van ongeveer 150 eetplaatsen. Ook deze ruimte kan opgedeeld worden in één grote en één kleine ruimte. Ontbijt is steeds inbegrepen bij een overnachting. Middag- en of avondmalen (warme maaltijden, koud buffet, bbq, …) worden steeds verzorgd door het ons keukenteam. Zelfkook is uitzonderlijk ook toegestaan.

 

Het terrein

Het groot buitenterrein van de Peace Village omvat ondermeer een voetbal-, basketbal- en netbal veld. Je kan er ook schaken op een reuzebord of een kampvuur organiseren. Zelf stellen we heel wat speelmateriaal beschikbaar. Zo'n 400 meter van de Peace Village kan je ook een petanquebaan, speelplein en een tweede voetbalveld terugvinden. Sport zorgt niet alleen voor ontspanning, maar fungeert ook als katalysator om de verschillende groepen, die verblijven in de hostel, samen te brengen. Dit leidt vaak tot onvergetelijke avonden, nieuwe vriendschappen en het versterken van het groepsgevoel.

 

Bereikbaarheid en parking

De Peace Village vermijdt door zijn landelijke karakter de drukte en het verkeer van een stad, maar blijft door brede en goed onderhouden wegen gemakkelijk bereikbaar. De hostel is voorzien van een ruime parking om (meerdere) auto’s of bussen een veilige plaats te geven. Er is ook een volledig nieuwe fietsenstalling aanwezig.

 

 

Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be