7 juni 2017: 100 jaar na de Mijnenslag

Samen met verscheidene partners wilden wij op 7 juni de slachtoffers van de Mijnenslag, die exact 100 jaar geleden plaatsvond, op een passende manier herdenken en een blijvende oproep doen naar vrede. 

Wij genieten nog na van een bijzonder drukke maar prachtige, betekenisvolle dag en blikken er meer dan tevreden op terug.

Een rijkelijk ontbijt op ons voetbalveld voor alle aanwezigen op de Nieuw-Zeelandse openingsplechtigheid ging hoog bezoek aan ons centrum vooraf.

 
We hadden de eer om niemand minder dan Taeoiseach Enda Kenny, Lord Dunlop en His Royal Higness Prince William te mogen verwelkomen. 
Zowel de Ierse eerste minister als Lord Dunlop namen deel aan ons Post to the Past-Project. Beiden schreven ze een persoonlijke boodschap aan een soldaat die zijn leven gaf tijdens de Slag bij Mesen.
Ook de Nieuw-Zeelandse Governor-General en Major General Tim Gall beschreven later op de dag een paaltje.
 
 
Vanuit ons centrum volgden we live de Ierse plechtigheid aan de Ierse Vredestoren. Tijdens die ceremonie overhandigden Vlaamse kinderen aarde, verzameld op de Irish House Cemetary and de Messines Ridge British
Cemetary, aan Ierse jongeren. Die aarde is bestemd voor de nieuwe Ierse Herdenkingstuin. Aan dit project werkten wij zelf ook graag mee.
 
 
In de vooravond, bij een schitterende zonsondergang, waren wij aanwezig bij de zeer indrukwekkende Nieuw-Zeelandse slotceremonie, uitgevoerd door onze Nieuw-Zeelandse gasten van de NZDF.
 
In schoonheid sloten we samen met onze Nieuw-Zeelandse en Ierse gasten de dag af met een barbecue en een geweldig zang -en dansfeest.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be