Bezoek de archeologische opgravingen op Hill 80

Hill 80, een versterkte Duitse positie in onze buurgemeente Wijtschate, dreigde verloren te gaan toen er een woonproject werd aangekondigd. In 2017 vatte archeoloog Simon Verdegem, samen met een Duitse en Britse collega, het idee op om via crowdfunding geld in te zamelen om de site professioneel op te graven. Via Kickstarter en sponsoring werden voldoende fondsen verzameld om de opgravingen in de lente van 2018 te laten plaatsvinden.
 

De Peace Village stapt graag mee in dit verhaal en sponsort gratis overnachtingen aan het team. In ruil mogen tien van onze residentiële groepen de site uitzonderlijk gratis bezoeken in mei, juni en mogelijkst ook juli. Tijdens de rondleiding door een van de experts, krijg je de archeologen aan het werk te zien en kan je ook een kijkje nemen in de vondsten. Verder komt er ook een infomodule met uitleg rond het project. Mensen die graag ook zelf een handje uit de mouwen steken, kunnen het project zelf ook nog sponsoren om in ruil actief mee te helpen.

Vlakbij kan je de archeologisch gereconstrueerde loopgraven van Bayernwald bezoeken. Tickets hiervoor zijn te verkrijgen bij Toerisme Heuvelland in Kemmel. In het In Flanders Fields Museum in Ieper loopt tegelijkertijd de tijdelijke tentoonstelling rond slagveldarcheologie Sporen van Oorlog waar je heel wat meer rond het thema te weten kan komen.

Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Net 3 geweldige dagen beleefd met mooie wandelingen met onze vriendengroep. Peace Village is een aanrader.
— Marius M, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be