Forget Never: de eerste winnaar van onze projectwedstrijd

Vorig jaar lanceerde Peace Village de WOI-projectwedstrijd. Alle scholen of verenigingen die een project op poten zetten - met de klemtoon op vredeseducatie en  met WOI als uitgangspunt - en in ons centrum verbleven maakten kans op een financieel steuntje in de rug. Op die manier willen we groepen die bij ons verblijven stimuleren om actief aan de slag te gaan met ‘herdenken’.

Deze week vond het eerste winnende project plaats: “Forget Never”.  Een Duitse school uit Heiligenhaus en een Britse school uit Basildon sloegen de handen in elkaar. Ze gingen 4 dagen samen op pad in de Westhoek om te graven in hun en ons gemeenschappelijk verleden om er lessen naar de toekomst uit te trekken. Ook speelden de jongeren samen voetbal op ons Flanders Peace Field. Daarmee speelden ze de kerstbestanden na, waarbij de Duitse en geallieerde soldaten met elkaar verbroederden. Er werd ook een korte ceremonie gehouden in aanwezigheid van de Britse Ambassadrice Alison Rose. Peace Village heeft dit project gesteund met 1.000 euro.

 De volgende maanden volgen nog verschillende andere winnende projecten. Wij houden jullie alvast op de hoogte.

De projectwedstrijd blijft wegens succes ook naar volgend jaar toe lopen. Zin om zelf een project bij ons in te dienen? Meer informatie vind je op deze pagina.

Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be