Peace Village zoekt geëngageerde vrijwilligers voor het internationale vredesproject ’18 in 18'

Dit jaar - 100 jaar na het einde van de Groote Oorlog- zet de Peace Village Hostel het project ’18 in 18’ op als sluitstuk van de eeuwherdenking. Het doel van dit project is om 112 jongeren uit de 56 landen die betrokken waren bij het conflict in België samen te brengen. De deelnemers, per land een jongen en een meisje die in 2018 18 jaar worden of zijn, zullen hier gedurende een week samen werken aan een hedendaagse vredesboodschap. Wij zijn daarom volop op zoek naar vrijwilligers die hun schouders samen met ons onder dit groots project willen zetten.

Wie zijn wij?

De Peace Village Hostel is een internationaal groepsverblijf dat jaarlijks zo’n 24 000 gasten ontvangt die vanuit alle uithoeken van de wereld komen.  Naast het aanbieden van bedden en maaltijden, heeft de hostel ook een uitgebreide educatieve werking. De afgelopen jaren zetten we met deze werking heel sterk in op jongerenprojecten en de betrokkenheid van jonge mensen in het herdenken. De nadruk ligt op vredeseducatie, eerder dan op het herdenken van feitelijkheden. Het vertrekpunt is de leefwereld van de jongeren zelf. Met dit project willen we nog een stap verder gaan.

Wie zoeken wij?

Concreet zijn wij  op zoek naar twee vrijwilligersprofielen:

Medewerkers die het project helpen voorbereiden en begeleiden tijdens de projectweek zelf

Wij zoeken mensen die zin hebben om het project mee inhoudelijk vorm te geven. Hieronder valt het opstellen van het programma, het selecteren van de deelnemers en het maken van concrete operationele keuzes.

Hiertoe komen wij minstens 1 x per maand samen in de hostel in Mesen. Aanwezigheid tijdens de projectweek zelf is vanzelfsprekend ook vereist.

Profiel:

 -             Kennis van het Engels

-              Ervaring met/interesse in internationale projecten

-              Ervaring met/ interesse in in interculturele processen

-              Basiskennis WOI en de streek van de Westhoek

-              Ervaring in de context van  jeugdwerk, diversiteit, sociaal-cultureel werk,… is een pluspunt

Medewerkers die ons tijdens de projectweek logistiek en praktisch helpen ondersteunen

-          Tijdens de week zelf kunnen wij alle helpende handen goed gebruiken. Taken zullen voornamelijk bestaan uit: deelnemers praktisch begeleiden, sessies klaarzetten, sprekers opvangen,…

Profiel:

-          Je bent een gedreven, enthousiast persoon die probleemoplossend denkt

-          Kennis van het Engels is een pluspunt

Wanneer?

De projectweek gaat door van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 augustus 2018

Aanbod

-          Een uiterst unieke en onvergetelijke ervaring om met jongeren uit verschillende landen te werken!

-          Een vrijwilligersvergoeding en verzekering

Interesse?

Stuur een mail naar info@peacevillage.be met een korte motivatie. We nodigen alle kandidaten uit op een verkennend gesprek om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Voor meer informatie kan je terecht bij Matti Vandemaele, matti.vandemaele@peacevillage.be of via 057/ 22.60.40

Hopelijk tot snel!

"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be