Projectwedstrijd WOI

Maak kans op een korting van 500 tot 2000 euro op je verblijf!

Plannen om met je school of je vereniging in de Peace Village te verblijven? Zin om een project op poten te zetten rond vredeseducatie met WOI als uitgangspunt? Dan val je misschien wel in de prijzen.

Bij Peace Village staat het actief herdenken en het betreden van de minder platgetreden paden van de Groote Oorlog centraal. Wij moedigen kinderen en jongeren aan om een eigen, onafhankelijke mening te vormen rond herdenken en om op basis hiervan kritisch na te denken over de samenleving van vandaag. Wij zijn ervan overtuigd dat actief herdenken, zoals het bijwonen van ceremonies en het opzetten van eigen projecten, leidt tot het verwerven van vaardigheden en attitudes die niet zomaar in de klas kunnen worden aangeleerd.

Net omdat Peace Village steevast gelooft in de meerwaarde van eigen projecten, lanceren we de 'Projectwedstrijd WOI'.  Alle scholen of verenigingen die een project op poten willen zetten - met de klemtoon op vredeseducatie en  met WOI als uitgangspunt - én in ons centrum verblijven of daartoe plannen hebben, maken kans op een financiële steun in de rug. Als een project de jury kan overtuigen, kan een school of vereniging een korting van 500 tot 2000 euro op hun verblijf winnen. In totaal heeft de Peace Village 10 000 euro in de aanbieding.

Peace Village stimuleert samenwerkingen over taal -en landsgrenzen heen. Projecten die op extra interesse van de jury kunnen rekenen zijn dan ook projecten waarbij verschillende scholen of verschillende landen bij betrokken zijn. Als het project ook door andere groepen kan worden hernomen, heeft de school of  vereniging nog meer kans om in de prijzen te vallen.

Zelf voorziet de Peace ook in inhoudelijke steun bij het opzetten van het project. Daarvoor kan er gemaild worden naar info@peacevillage.be.

Doorheen de jaren vestigden wij een traditie van deelnemen aan herdenkingsprojecten. Voor inspiratie of ideetjes, kunnen groepen een kijkje nemen in onze voorbije projecten.

Meer informatie en het projectreglement kan hier geraadpleegd worden.

Wij wensen de groepen alvast veel succes!

"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be