Wanted: gidsen / begeleiders

Bij de Peace Village (Mesen) zijn we op zoek naar enkele enthousiaste gidsen / begeleiders om de uitbouw van ons educatief aanbod te ondersteunen. Onze groepsaccommodatie voorziet al ruim tien jaar bed en brood aan jaarlijks 20 000 gasten. Sinds enkele jaren leggen we ons ook meer toe op het inhoudelijk ondersteunen van onze groepen. En met succes, want het aantal aanvragen neemt jaar na jaar toe.

Daarom zijn we op zoek naar gidsen / begeleiders die ons wensen te helpen met het begeleiden van twee activiteiten:

 1. Gidsen voor “De mars van de Fenix, een herdenkingswandeling rond Mesen
 2. Begeleiders voor “ComingWorldRememberMe, de ‘beeldjes’-workshop

In een later stadium zullen onze externe gidsen & begeleiders ook betrokken worden bij het begeleiden van andere producten alsook bij het ontwikkelen en evalueren van ons aanbod.

1.ComingWorldRememberME: begeleiders

Vanaf februari 2017 neemt de Peace Village Hostel, in samenwerking met VZW Kunst, de 'beeldjes-workshop' ComingWorldRememberMe op in zijn educatief aanbod. Een unieke kans voor heel wat van onze groepen  om mee te stappen in dit kunstproject rond de herdenking van de individuele slachtoffers van de Groote Oorlog. Voor de begeleiding van deze workshop zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Gewenst profiel:

 • Specifieke kennis over WOI/vredeseducatie is niet noodzakelijk maar helpt. We voorzien de nodige opleiding om je te ondersteunen.
 • Goed kunnen omgaan met kinderen en jongeren is een voorwaarde.
 • Je kan je af en toe vrijmaken voor een tweetal uur, meestal 's avonds.
 • Eventueel praktische (mondelinge) kennis van het Engels of Frans.

Aanbod:

 • Een fijne plek om actief te zijn als vrijwilliger.
 • Fijne (internationale) contacten met meestal jonge mensen.
 • We voorzien vorming en opleiding om je bij te scholen.
 • We voorzien een verzekering en een vrijwilligersvergoeding (alsook verplaatsingsvergoeding).

2. De mars van de Fenix: gidsen

Deze wandeling (3 km – 2 uur) rond Mesen bezoekt sites zoals het Messines Ridge British Cemetery, het Nieuw-Zeelands Herdenkingspark en het Iers Vredespark. Maar in tegenstelling tot de historische gidsbeurt (die we ook aanbieden), focust deze interactieve wandeling voornamelijk op het herdenken van de oorlog. Zo praten we over recente bijzettingen, de vermiste soldaten en kijken we ook naar  verschillende herdenkingsrituelen en gebruiken. Het is niet de bedoeling om een vast ‘script’ te voorzien voor de gids maar eerder een leidraad. De wandeling wordt aangeboden aan jongeren tussen de 10 en 16 jaar en vindt meestal ’s avonds plaats, iets wat zeker bijdraagt tot de sfeer. Dus zeker niet je alledaagse WO1-gidsbeurt maar eerder een losse interactieve wandeling waarbij de “wie, waarom en hoe-vragen” rond herdenken centraal staan.

Gewenst profiel:

 • Een historische basiskennis over WOI is noodzakelijk.
 • Goed kunnen omgaan met kinderen en jongeren is een voorwaarde.
 • Je kan je af en toe vrijmaken voor een tweetal uur, meestal ’s avonds.
 • Eventueel praktische (mondelinge) kennis van het Engels of Frans.

Aanbod:

 • Geen ‘alle daagse’ opdracht als gids.
 • Een fijne plek, ‘weg van de plat getreden paden’ om actief bezig te zijn met geschiedenis.
 • Fijne (internationale) contacten met jonge mensen.
 • We voorzien vorming en een gidsenvergoeding.

Heb je interesse om een van deze activiteiten te begeleiden, stuur dan zeker een mailtje naar info@peacevillage.be met een korte motivatie en cv. We nodigen alle kandidaten uit op een verkennend gesprek om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Voor meer informatie kan je terecht bij Matti Vandemaele (info@peacevillage.be ) of via 057/ 22.60.40

Hopelijke tot snel!

"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be