De Groote Oorlog

Het besef van de waanzin en het menselijk leed kan je pas kaderen in de geschiedenis eenmaal je zelf de namen op de eindeloze rij grafstenen leest. Ook vandaag is en blijft een bezoek aan de stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog relevant. De Peace Village kijkt uit over de militaire begraafplaats van Messines Ridge en ligt pal in het oude slagveld. Ons team heeft dan ook heel wat ervaring in het samenstellen van programma's en het begeleiden van groepen bij hun bezoek aan de stille getuigen van toen. Via deze pagina, kan u voorbeeldprogramma's en nuttige links vinden. We helpen u graag verder in het op maat uitwerken van een aangepast programma. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Belangrijk: West-Vlaamse scholen kunnen tot 50% korting krijgen op vervoer en gidsen en tot 20% korting op verblijf dankzij de subsidies van de Provincie West-Vlaanderen.

DIT JAAR: 1917 – 2017 Vimy, Mesen & Passchendaele Eeuwherdenking

Het motto van de Peace Village is "weg van de platgetreden paden". We gaan voluit voor op maat gemaakte programma's op basis van leeftijd en thema's. Daarnaast gaan wij mee op zoek naar de geschikte workshop en gids. Wij helpen met advies en nuttige tips.


Educatieve workshops en activiteiten voor scholen

Tal van lokale musea hebben een sterke educatieve werking:

Nuttige links voor scholen:

  • Via WO1.be kan u de geschiedenis van heel wat sites achterhalen;
  • Interessante kaarten om te gebruiken als beeldmateriaal tijdens uw uitstap kan je hier vinden;
  • Via onze Google Map, kan je de locatie nagaan van deze sites in de Westhoek;
  • Een overzicht van de locaties waar een orkest of koor kan optreden;
  • De toeristische website 100 jaar Groote Oorlog geeft een overzicht van de belangrijkste sites;
  • Voordelig met de bus op stap? Neem zeker een kijkje voor onze voordeel bustarieven.


 

Projectwedstrijd

In 2017 & 2018 organiseert de Peace Village een projectwedstrijd rond vredeseduatie met WO1 als uitgangpunt. Kom meer te weten over hoe je een korting kan krijgen op je verblijf.


 

Toeristische Routes:

De begraafplaatsen en monumenten werden opgenomen in fietslussen, autoroutes en wandelroutes. Maar ook het noorden van Frankrijk is getekend door de oorlog. Hier kan u een overzicht vinden van de belangrijkste herdenkingsites zoals Vimy, Arras, Loos en de Somme bij onze buren.

 

Uitwisselingsprojecten voor scholen:

De Peace Village heeft heel wat ervaring in het bij elkaar brengen van buitenlandse scholen. Er kan werkelijk veel geleerd worden van een gemeenschappelijk bezoek aan de oorlogssites in de omgeving. Het EASIER project richtte een website op waarbij scholen op zoek kunnen gaan naar een partner. Geef gerust een seintje indien u concrete vragen heeft.

Zeer leuk weekend beleefd in Mesen, vriendelijk personeel en erg behulpzaam. Zeer veel mogelijkheden voor de kinderen om te spelen op het terrein. De kinderen willen de rest van hun leven “op stage” in Peace Village.
— Spirit Cycling Team, 
Gans mijn familie was vol lof over Peace Village. De BBQ was heerlijk!
— familie Deloof, 
Bedankt voor een aangenaam verblijf en de historische uitleg.
— Lotto Belisol Cycling Team, 
Wij hebben inderdaad een reuze fijn weekend achter de rug. Iedereen heeft veel lof over het onthaal door het personeel en zeker over de chef-kok ! Ook de netheid van de kamers is opgevallen. Allemaal een dikke pluim. De gasten vragen nu al om zeker nog eens terug te keren...
— Koor Kantorij, 
"LOVE, LOVE, LOVE this place. Recommend going here if you want to learn more about WW1 history."
— New Zealand Defense Staff , TripAdvisor
Een speciale dank gaat naar de kok die de jarige Rube een onvergtelijke verjaardag heeft bezorgd. Bedankt!
— Nathalie, 
Stayed here whilst a large group of us conducted a Battlefield Tour. I was plesently surprised. Lovely rooms with everything you need to make it a comfortable stay. Very clean facility and the staff are very friendly. I would highly recommend a stay here. Town is around a 10 minute walk.
— Hayley B., 
Ik was hier 2 dagen verbleven samen met mijn klas en ik vond het heel zalig. Ik heb me hier de hele tijd thuis gevoelen door het sfeer, door de mensen die hier werken en door de mensen die hier verbleven zoals ons.
— TripAdvisor, 
We waren een groep leerlingen van ongeveer 30 personen. We kregen een super lekker ontbijt en avondmaal. De kamers waren zeer proper en ideaal voor ons.
— TripAdvisor, 
Het was een genoegen om bij jullie te verblijven: mooie accommodatie, gezellige bar, vriendelijk personeel en heel lekker eten! Tot binnenkort.
— Nele, 
Peace Village Messines

Nieuwkerkestraat 9a
B-8957 Mesen
T +32 57 226 040
F +32 57 226 045
info@peacevillage.be